Medewerkers

Voor vacatures zie onderaan deze pagina

Huisartsen

Dhr. J. Jacobs

Mw. J. Deelstra

Mw. D. Krist

Dhr. H. Kuitert, waarnemend huisarts

Dhr. J-P. Schuurman, waarnemend huisarts

Assistenten

Mw. C. Ytsma-Metz

Mw. J. Kiewied-Nagtegaal

Mw. P. de Jong-Groenewold

Mw. I. Camphuisen

Mw. A. Jepma

Praktijkondersteuner

Mw. B. Boersma

Mw. Boersma is verpleegkundige en behandelt en begeleidt onze diabetes en longpatiënten (COPD en Astma). Ook kan zij begeleiding bieden aan mensen met een chronische ziekte of na ontslag uit het ziekenhuis. Zij verricht deze werkzaamheden in nauw overleg met een van de huisartsen.

Röntgenlaborante

Mw. R. de Winter

Verloskundige

Mw. M. de Jong – Kiewiet

Administratief medewerker

Dhr. M. Zwart

Medicijnenbezorgdienst

Mw. A. Jepma

Mw. I. Camphuisen

Huisarts in opleiding (AIOS)

Onze praktijk is een opleidingspraktijk. Er is regelmatig een AIOS, komend vanuit diverse universiteiten in Nederland, werkzaam bij ons. Een AIOS is een arts die zich specialiseert in de huisartsgeneeskunde. Hij of zij doet zelfstandig spreekuur en visites onder verantwoording van een huisarts.

Co-assistent Stagiaire

Een co-assistent is een student in opleiding tot arts. Soms is er, komend vanuit diverse universiteiten in Nederland, een co-assistent die het co-schap huisartsgeneeskunde bij ons volgt. Zij werken onder supervisie van een huisarts.

Onze praktijk is een opleidingspraktijk voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Zij kunnen bij ons stage lopen onder supervisie van een ervaren assistente of praktijkondersteuner.

Vacatures

Vacature:

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk op Ameland zoekt een Hidha

Een unieke baan op een prachtige locatie, met volop mogelijkheden uzelf te ontwikkelen. De functie is interessant voor iedere huisarts die het vak in de volle breedte wil uitvoeren en in nauwe samenwerking met specialisten van het vasteland tweedelijnszorg op het eiland wil bieden. Om ons team te versterken zijn wij op zoek naar een huisarts of een duo van twee huisartsen die nauw willen samenwerken.

Wilt u werken in een moderne, goed geoutilleerde apotheekhoudende huisartsenpraktijk op een eiland? Dat houdt in dat u niet alleen de mensen van het eiland maar ook vakantiegangers van dienst moet zijn. Door de scheiding van het water met de wal komen er patiënten voor spoedeisende hulp. Dat betekent improviseren, snel handelen, accuraat reageren en soms zorg verlenen waarvoor men op het vasteland naar het ziekenhuis gaat. De vraag is dan of we zelf de patiënt op het eiland behandelen of dat we de reddingsboot of de heli inschakelen.

U voert het vak op Ameland in de volle breedte uit, waarbij u krijgt te maken met zowel verloskunde, gangbare zorg, ouderenzorg als stervensbegeleiding. Dus van geboorte tot de dood, alles komt op uw pad. U participeert in de ambulance- en spoedzorg. De assistenten ondersteunen u daarbij door bijvoorbeeld te gipsen en ECG’s te maken. Samen met ons streeft u ernaar om eilanders en toeristen die zorg behoeven, zo lang mogelijk thuis of op het eiland te houden en hen een onnodige bootreis te besparen. Dat vergt een scherpe klinische blik.

Houdt u van pionieren, steekt u graag de handen uit de mouwen en heeft u geen kantoortijden-mentaliteit, dan bent u wellicht de kandidaat die wij zoeken.

 Wij zoeken:

 • een gedreven en betrokken huisarts (of duo) die zich wil bekwamen in de eilander huisartsenzorg (0,8-1 fte)
 • bij voorkeur ervaring met spoedeisende hulp, verloskunde, verpleeghuiszorg of bereid zich hierin te bekwamen
 • ervaring in echoscopie is een pré
 • belangstelling voor een apotheekhoudende huisartsenpraktijk
 • bereid om avond- en weekenddiensten mee te draaien
 • iemand die plezier heeft in patiëntenzorg zoals wij die op het eiland bieden en daarnaast zich wil inzetten voor innovaties in de zorg, substitutie, etc.
 • iemand die naast de patiëntenzorg proactief taken in de praktijk oppakt
 • ervaring of affiniteit met management/leidinggeven en ondernemen is een pré

Wij bieden u:

 • een team met vijf dokters-/apothekersassistenten, twee huisartsen, een waarnemer, twee ambulante apothekersassistentes, een radiologisch laborante/echoscopist, vier praktijkverpleegkundigen (POH-S, POH-GGZ en POH-GGZ Jeugd), een administratief medewerker, een praktijkmanager, een huisarts in opleiding, stagiaires en coassistenten
 • werk in het verpleeghuis
 • een prettige en intensieve samenwerking met personeel van de ambulance en de ambulance/traumaheli
 • goede faciliteiten (echo- en röntgenapparaat/teleradiologie, spleetlamp, etc.)
 • opleiding/scholing
 • indien u belangstelling heeft is er op termijn de mogelijkheid tot associatie of overname van de praktijk

Werktijden

De invulling van de werktijden doen we in gezamenlijk overleg. In het hoogseizoen en tijdens schoolvakanties zult u meer uren werken dan in de wintermaanden. Voorwaarde is bovendien dat u regelmatig in de avonden en weekenden diensten meedraait. Ameland heeft geen huisartsenpost, dus we delen de avond- en weekenddiensten met onze collega’s in Nes.

Salaris:

Afhankelijk van ervaring en conform Cao Hidha LHV

Ingangsdatum:

1 juli 2018

Voor meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de praktijk. De huisarts zal u terugbellen.

Huisartsenpraktijk Jacobs

Nesserweg 4

9162 ET Ballum

Telefoonnummer: 0519-554175

Solliciteren

Stuur uw motivatiebrief en CV naar ha.jacobs@knid.nl