Röntgendiagnostiek

Sinds augustus 2007 is het mogelijk om in de praktijk röntgenfoto’s te maken. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door De Friesland Zorgverzekeraar.
Ter beoordeling worden de foto’s digitaal doorgestuurd naar de radiologen en/ of chirurgen van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. In een acute situatie wordt de uitslag direct doorgegeven aan de huisarts. Een eventuele behandeling kan dan direct op het eiland worden uitgevoerd.
In een niet acute situatie, volgt de uitslag enkele dagen later.

Echodiagnostiek

In de praktijk is het mogelijk om een aantal echo-onderzoeken te verrichten, bijvoorbeeld zwangerschapsecho’s, gynaecologische echo’s en echo’s van de bovenbuik.

Sinds april 2008 zijn wij een officieel erkend screeningscentrum voor de 20-weken echo, ook wel structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd. Hierbij wordt in de 20ste week van de zwangerschap een screeningsonderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind. Wij adviseren u om u van te voren goed te laten voorlichten over dit onderzoek door uw verloskundig hulpverlener en de landelijke folder door te lezen, www.rivm.nl/zwangerschapsscreeningen. Ook patiënten die niet in onze praktijk ingeschreven staan, kunnen een afspraak maken voor de 20-weken echo. Zwangere vrouwen van Ameland hoeven hiervoor niet meer naar de wal te reizen.

Voor informatie over de mogelijke onderzoeken van uw ongeboren kind, kunt uw klikken op de volgende link: www.pns.nl

Voor informatie over de screening op down-. edwards- en patausyndroom kunt uw klikken op de volgende link: Informatie over de screening-op-down-edwards-en-patausyndroom.

Chirurgische ingrepen

In onze praktijk voeren we een aantal chirurgische behandelingen uit. Hiervoor hebben wij extra opleidingen gevolgd. Op het spreekuur wordt door de arts beoordeeld of de behandeling bij ons kan plaatsvinden.

Reizigersadvisering en vaccinaties

U kunt bij ons terecht voor vaccinaties en reisadvies als u een buitenlands reis gaat maken. We geven advies volgens de richtlijnen van het LCR, www.lcr.nl. U kunt via de assistente een afspraak maken voor een consult en als het nodig is, krijgt u daarna de aanbevolen vaccinaties. Als u het reisadviesformulier bij de assistente ophaalt, invult en van te voren bij ons inlevert, hebben wij alvast de belangrijkste gegevens.