Ga naar hoofdinhoud
Extra zorg
Röntgendiagnostiek
Röntgenfoto’s maken

Sinds augustus 2007 is het mogelijk om in de praktijk röntgenfoto’s te maken. Ter beoordeling worden de foto’s digitaal doorgestuurd naar de radiologen en/of chirurgen van ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. In een acute situatie kan de huisarts altijd overleggen met een radioloog en/of chirurg in Dokkum of een ander ziekenhuis. Een eventuele behandeling zoals gipsen kan dan direct op het eiland worden uitgevoerd. In een niet acute situatie, volgt de uitslag enkele dagen later.

Echodiagnostiek
Er zijn verschillende echo-onderzoeken mogelijk

In de praktijk is het mogelijk om echo-onderzoeken te verrichten, bijvoorbeeld zwangerschapsecho’s, gynaecologische echo’s en echo’s van de (boven)buik.

Sinds april 2008 zijn wij een officieel erkend screeningscentrum voor de 20-weken echo, ook wel structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd. Hierbij wordt in de 20ste week van de zwangerschap een screeningsonderzoek gedaan naar lichamelijke afwijkingen bij het ongeboren kind. Wij adviseren u om u van tevoren goed te laten voorlichten over dit onderzoek door uw verloskundig hulpverlener en de landelijke folder door te lezen, www.pns.nl. Ook patiënten die niet in onze praktijk ingeschreven staan, kunnen een afspraak maken voor de 20-weken echo. Zwangere vrouwen van Ameland hoeven hiervoor niet meer naar de wal te reizen.

Back To Top