Ga naar hoofdinhoud
Praktijkinfo
De praktijk
Algemene informatie over de praktijk

Huisartsenpraktijk Louwes is een van de twee apotheekhoudende huisartsenpraktijken op Ameland. Naast de zorg voor vaste patiënten bieden we ook zorg aan toeristen. Zomers zijn er op hoogtijdagen 65.000 toeristen op het eiland. Omdat een ziekenhuis op het eiland ontbreekt, heeft de praktijk een belangrijke SEH-functie voor de acute zorg.

Spreekuurtijden
Tijden van de spreekuren

Spreekuur Ballum: maandag t/m vrijdag 8.00-10.00 en 10.30-12.00 uur.
Avondspreekuur Ballum (m.u.v. juli en augustus): maandag en woensdag 17.00-18.00 uur, alleen op afspraak.
Visites graag aanvragen voor 10 uur.

Donderdagmiddag is de praktijk gesloten, m.u.v. juli en augustus.

Dienst en waarneemregeling
Medische zorg buiten praktijkuren

Als u medische zorg buiten de praktijkuren nodig heeft, is er altijd een huisarts beschikbaar. Ameland heeft geen huisartsenpost of dokterswacht, daarom is 1 van de 2 huisartspraktijken altijd bereikbaar.

U kunt de praktijk bellen om te horen wie er dienst heeft:

Huisarts & Apotheek Louwes
0519-554175

Bij geen dienst kunt u terecht bij:

Huisartspraktijk Maters
0519-542018,
www.huisartsmaters.nl

Huisartsenzorg
Meer dan een huisarts alleen

De praktijk biedt huisartsenzorg voor elke leeftijdscategorie. Het huisartsenvak wordt hier in de volle breedte uitgevoerd, van verloskunde tot verpleeghuiszorg en terminale zorg. We streven ernaar om zo snel mogelijk adequate behandelingen op het eiland in te zetten, om onze patiënten een reis naar de wal te besparen. Dit betekent dat wij in nauwe samenwerking met de specialisten in ziekenhuizen op het vasteland ook tweedelijnszorg op het eiland bieden. Dit betekent dat de doktersassistenten gipsen en tapen en de artsen chirurgische ingrepen doen en röntgenfoto’s en echo’s maken. Aan zwangeren bieden we 13 (ETSEO’s) en 20 weken echo’s (SEO’s).

Back To Top